17 august 2008

-tepat jam 5pagi lepas subuh kitorang bertolak ke Queen Alia International Airport dengan menaiki taxi Abu Haitham yg telah di tempah 2hari lepas....lebih kurang 2jam untuk sampai sana....kul 8am kitorang sampai....
-kat epot QAIA kitorang ingat kaunter check in xbukak lg, rupa2nya dah lama bukak....dah nk close dh...ingatkan kitorang je yg tiggal yg xcheck in lg....rupenye ramai je lg yg nk ke Frankfurt tgh bratur tuk check in temasuklah makcik german 1family yg bratur dpan kitorang...
-tgh2 beratur , org epot suruh kitorang p self check in coz kitorang naik Royal Jordanian(RJ)....
-mando plak xleh nk self-check in
-akhirnya settle gak minit2 last sblom kpal terbang berlepas....fuh nasib baik
-kul 2pm sampai frankfurt...
-kitorang yg paling last turun dari kapal terbang...
-turun2 je trus kene tahan dgn 2org polis...
-kononnye randomly terpilih utk d check
-bnyak gak kene soal...
-tapi lpas jgk akhernye...
-kat imegresen passport kami di cop...dengan rasminye menandakan kami dah masuk europe
-kat sini aku blaja 1 perkataan german ... danke shen= thank u
-then, kitorang ingat nk trus reconfirm balik kitorang (11september)...tket tp mak cik yg jaga kat counter RJ sgt sengal....blh dia kate dia sebok xde mase nk layan kitorang....panasssss je
-pastu kitorang trus p cari ofis Eurail tp xjumpa...kitorang bli EURAIL GLOBAL PASS-21 DAYS kat ofis lain...
-EURAIL GLOBAL PASS-21 DAYS ni berharge 460 euro...valid for 21days for 20countries
-lepas je bli global pass ni, kitorang naik S Bahn ke frankfurt Hbf....on da way nak ke sana kitorang dah mula pikir nasib kitorang 21 hari yg mendatang....agak cuak sbenarnye..huhu
-sampai d Hbf....p cari travel info....bli map....plan nk lawat old town je...
-kluar je dr Hbf ni, kitorang amat kagum n truja melihat reka bentuk Hbf dr luar...ye la coz xpernah tengok sebelum ni....heh
-trus nak start amek gamba...
-tetibe keadaan trus bertukar mnjadi hambar ble mane mando trlupa nk bwak bateri dslr nye....
-berjalan sugul ke old town....kbtulan plak hr ahad off day....mmg agak lengang n sunyi bndar frankfurt hr tu....
-smpai d old town mando hanya duk bersahaja memikirkan baterinya...aku je duk tangkap gmba...
-mando bercadang utk bli bateri n charger baru kat amsterdam @ brussel memandangkan hari tu sume kdai tutup....
-kami jalan2 n pusing2 bandar smpai magrib...
-balik ke Hbf
-rehat solat makan
-melihat gelagat org2 german
-org2 german ni cantek2 n handsome2..
-aku sempat berbual dgn bdk2 skolah menengah yg nak pulang ke asrama kot sdang menunggu train dgn member2...
-tetiba turun 1 grup..sume cam pakai jersi franfurt...ade match bola agaknye
-malam....merasmikan sleeping bag masing2...









Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses