day 5 - GENEVE

-selamat sampai di main station Geneve tengah hari...
-security agak ketat...beg di selongkar...polis usha pasport...lepas..
-as usual, pergi counter tourist info...
-simpan beg kat locker
-start berjalan... kat geneva kitorang jalan kaki je coz tempat2 yg nk d lawat xjauh dgn station...
-terbukti switzerland sebuah negara yg sgt mementingkan kebersihan,udara yang nyaman,tenang and aman sperti mane yg d critakan oleh member kitorang hazim,faisal yg pernah dtg sini beberapa tahun lepas...
-1st, kitorang pergi geneva lake....lepak2 jap...sambil merehatkan minda....so utk sape2 yg nk hilangkan stress blaja/keje or nak lari dari kesibukan n kebingitan kota datang la swiss...haha
-pastu p Geneve clock...ni pun mercu tanda geneve gak..
-then kitorang jalan2 pusing bndar...ingat nk p clock museum tp tutup....
-kebetulan bateri camera aku dah low....so aku tumpang cas jap kat kedai gamba...haha...nasib baik free...
-kat europe ni besenye kdai2 camera bg free je utk mane2 tourists nk tumpang cas bateri camera...tp ade gak certain2 kdai x bg cas...pandai2 la nk hidup...huh
-agak2 nk malam kitorang balik ke station smula...dinner...
-kitorang plan nk tdo kat epot malam ni...coz train ke epot termasuk dlm pakej eurail global pass...1lg epot ni 24hrs opened n kalo nk masuk tandas xyah byar......kalo kat train station nak masuk tandas paling kurang 1euro...kalo nak guna shower lagi la 12euro....so baik p tdo sana xde org nk kaco @ halau....kami dpt tdo dgn tenang....


Gard De Lyon - lepas subuh - waiting for da train to Geneve


Geneve main station


Geneve lake

Swatch shop


Geneve Clock
Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses