last day EuroTrip

-flite FRANKFURT-AMMAN kitorang kul 3.15ptg...
-pagi tu kitorang dah xp mane2...just stay kat airport...aku rehat2 je...mando plak sambung bace novel kat kdai buku dalam airport ni...
-kul 2ptg kitorang p check in kat counter Royal Jordanian...kebetulan kitorang dapat makcik sorang ni yg agak kerek...kitorang xbawak pape time nk check in ni...beg sume tinggal kat surau...ye la kitorang ade handluggage je so rasenye xyah la nk bawak check in skali....makcik ni cakap "awat xbwak skali dtg sini?,xde , peg ambik sume beg2 kamu bwak dtg sini, saye nk cek n timbang kalo2 lebih 10kg,kamu blh check in skarang tapi saye akan bagi boarding pass ni lpas kamu bwak handluggage dtg sini ...."...mak ai kereknye....sbelom2 ni RJ xde la plak tetapkan berat maximum utk hand luggage....xpe la, da hari last ni, ikut je la.....
-alek2 bile kitorang dah sampai dgn travelbag kitorang, makcik tu plak dah xde....ntah p mane...dia tinggalkan boarding pass kitorang kat member dia...member dia ni just bg je kat kitorang xde dah nak cek bag kitorang ni...ai makcik ni, sabo je la!....
-dah siap check in sume kitorang trus ke terminal....bile kitorang sampai kat terminal tu tetibe rase cam pelik...xramai sgt yg tunggu kat situ pastu plak xde langsung muka2 arab kat situ walhal time check in ramai je arab...haih...nasib baik la mando terdengar announcement time tu...."last call for Royal Jordanian Frankfurt-Amman terminal bla...bla...bla..."
"owh rupenye kite dah tersilap terminal"said mando...
fuh nasib baik...kitorang trus berlari ke terminal yg di announce tadi....
"haaa, ni la baru btul, tgk pakcik tu, dia la yg bg pinjam pen tdi time nak check in"said mando again...
-tepat jam 3.15ptg flite Frankfurt-Amman berlepas....
-kul 8malam kitorang selamat sampai di Queen Alia International Airport (QAIA)....alhamdulillah kitorang selamat pergi n selamat pulang....n trime kasih kpada saudara aime jedi yg telah dtg jemput kitorang kat airport...

wallahu a3lam...
Labels: | edit post
Rate : 
0 Responses