2nd day - BRUSSELS

-train amsterdam ke brussel xde la lama sgt...lbih kurang 3jam je...
-tertido dlm train coz mlm smalam xcukop tdo...
-ble dh terjaga ingat da sampai la midi/zuid station...
-turun2 tgk cam smacam je...xnmpak cam main station pun...
-rupa2nye mmg salah pun...
-stesen tu stesen last b4 midi/zuid
-smpai je main midi/zuid, cam bese p tourist center
-simpan bag kat locker
-bli tket tram...tunggu punye tunggu xsmpai2 tram tu....2jam gak nunggu kalo xsilap...dah fed up ingat nk jalan kaki je....rupe2nye tram tu kene tunggu kat tmpat len...adeh la...membazir mase je...ahaha...
-ambik tram utk ke pusat bndar
-kluar p cari supermarket
-jumpa carrefour...bli roti+tuna
-makan jap sblom nk jalan2...
-pastu kitorang round la bndar brussels tu
-atomium antara tmpat tarikan tourist tp xsmpat nk peg coz jauh sgt...
-jalan punye jalan...pesal ramai sgt org kat situ?....rupenye kebetulan ade match bola belgium vs nigeria olimpic beijing time tu...patut la sume bersorak....tp nigeria leading time tu...3-0 kalo xsilap
-nk test jgk belgium chocolate...org kate kalo p sana xrase coklat ni x sah....walaupun dah kenyang melantak roti+ tuna td still nk rase coklat tu....
-bli wafer yg disaluti coklat belgium ni...mula2 makan cam best la jgk...xsmpai sparuh dah muak gile...nak muntah pun ade...layan kan je la sampai abes
-bergerak mencari patung budak kecik yg tgh kencing...ni pun antara tarikan pelancong.....ade history dia....
-kbtulan plak patung tu di pakaikan baju ala2 melayu bersampin+tengkolok lg...sempena ape ntah aku dah lupa...
-jalan2...
-dh nk magrib balik ke station
-reserve Thalys (high speed train)utk ke paris ke esokan harinye...agak terkejut dpt tau nk wat reservation kene byar 12euro...mampos la kalo pasni nk wat reservation lg sume 10euro++ mane nk cukup duit ni ha....tawakkal je la...
-p cc jap nk wat reservation online utk hotel kat paris malam esok...time ni la debit card yg kitorang baru buat baru2 ni nk berjasa...haha...kitorang dpt 1bilik dgn harge 39euro... not bad la coz sume lg mahal drp yg ni....nk wat camne ni la akibat x reserve2 awal dulu....
-malam tu ingat nk tdo kat stesen je...cam bese kul 2 kene halau...stesen nk kene tutup till kul 4...tetibe ade guard tu mintak tunjukkan tket...lpas je tunjuk Thalys diorang suruh p tdo kat Thalys waiting room...mmg puas hati la dpt tdo kat situ tanpa ada gangguan...
-bgun subuh...prepare nk ke paris....
-train ke paris dlm kul 7 something....dgn adenye high speed train ni skjap je blh smpai paris....lbih kurang 3 jam gtu...

atomium








waffle bersalut belgium chocolate


Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses