day 7 - MILAN

-di pagi 24 august yang agak mendung kami meneruskan perjalanan utk masuk ke border Italy....
-dari zurich kami akan ke Milan....bile dah masuk border italy mmg jauh gile perbezaan antara italy n swiss....cuaca di italy sangat panas ketika itu...sangat bosan ketika berada dlm train....pemandangan kanan kiri sangat $%%$#*.....malas nk cakap...
-train berhenti sketika di border....paspot kami di cek....alhamdulillah xde pape masalah...
-dalam pukul 2pm kami selamat sampai di main station Milan...
-kami sangat terkejut melihat kondisi station....sangat classic n agak buruk jika nak d bandingkan dgn stesen2 yg pernah kami singgah sbelum ni + kerja2 renorvation sedang d jalankan...sabo je la...
-makan tengah hari jap....p cari tourist map Milan...
-kat Italy kami xsimpan bag dlm locker...sume stesen yg kami singgah(Milan,Florence,Pisa,Rome,Venice) sume xde locker utk simpan bag...kalo nak simpan bag jgk blh, tp simpan kat orang,nanti ade orang jaga beg kite pastu kite kene bayar mengikut tempoh mase yg d jaga...membazir je...so kitorang galas je travel bag tu...
-d milan kami berjalan untuk ke satu-satu tempat....
-ni lah antara tempat2 yg kami sempat pergi...













-kami bermalam di main station malam tersebut dgn ditemani oleh sleeping bag...
Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses