day 18 - MALMO

-pagi2 lagi kitorang dah bertolak ke Malmo(Sweeden) coz nak kejar mase...kul 12 tghari dah nak bertolak balik dari coppenhagen ke hamburg.....so kul 11.30 gtu dah nak kene ade kat coppenhagen station smula...
-jarak Coppenhagen dgn Malmo xjauh pun...dekat je....dari airport coppenhagen kitorang trus ambik train ke malmo....nk ke malmo ni train xyah naik ferry, memang dah ade jambatan yg menyambungkan coppenhagen ngan malmo...so snang la sket...lebih kurang 1jam je dah pun sampai malmo....on da way nak ke sana nanti korang leh nampak kincir angin kat tgh2 laut...hehe...smart gak....
-sampai je malmo main station, kitorang trus kluar...kitorang ade 2jam je utk round malmo...so xbnyak sangat tempat yg kitorang lawat kat malmo ni...just pusing2 camtu je...
-pastu kitorang patah balik ke Coppenhagen....
-sedang kitorang prepare2 nk balik ke German smula, tetiba nampak 3org bdk melayu baru sampai...cam kenal je...ikhwan,qayyim,rifa'i rupenye...diorang ni junior2 2nd year kitorang...diorang pun cam kitorang gak guna 'Global Pass 21days'....tapi diorang start travel dari Greece....owh akhirnye jumpa jugak diorang kat europe ni hari ke 18...kitorang sembang2 jap...nampak cam banyak gak souvenir yg diorang beli..haha...diorang cakap mostly stiap malam diorang tdo kat hostel....kitorang plak xtdo hostel coz nak save budget....kitorang dah habis 600jd bli tiket flite amman-frankfurt...diorang naik bas je dari Irbid ke Syria pastu masuk Turkey...pastu masuk Greece...so duit tu blh la spend utk hostel...
-train coppenhagen-hamburg kul 12tghari...
-pastu dari hamburg kitorang ke hannover smula...
-malam tu skali lagi kitorang tdo kat epot hannover

on da way to Malmo from Coppenhagen...look at the kincir angin

Malmo main station






Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses