LONDON - 2nd day

-sungguh segar rasenye ble bangun pagi tu....ye la dah 20hari xtdo atas katil n tilam yg empuk...har3...
-kami bersiap2 untuk meneruskan perjalanan yg berbaki beberapa hari je lagi....dah xsabar2 rasenye nk balik Irbed...heh
-pagi tu tempat 1st kitorang lawat ialah Buckingham Palace...Buckingham Palace is the official London residence of the British monarch . Located in the City of Westminster, the palace is a setting for state occasions and royal entertaining, and a major tourist attraction. It has been a rallying point for the British people at times of national rejoicing and crisis. Dulu2 ianya di panggil Buckingham House.
-pastu kitorang round2 kota London...malas nk cite panjng2...tgk gamba kat bwah ni...kitorang sempat singgah Harrods...tp xbli pape pun kat sana...barang2 sume mahal n exclusive...



Buckingham Palace












-then kitorang p Emirates Stadium a.k.a Arsenal Stadium...lepak2 kat sana jap...kat sini aku ade la bli 1-2 souvenir
-dah agak2 petang tu kitorang singgah MSD jap tuk solat...
-masih bnyak souvenir2 yg kitorang lom bli tuk orang2 yg bnyak berjasa kat kitorang...ye la kalo xbli kang kecik hati plak..har3...so lpas solat kitorang trus p cari kdai yg jual souvenir....
-dah selesai beli souvenirs, memandangkan mando plan nk bli kasut baru kerana seswatu telah terjadi pada kasut lamanye so kitorang di bawa ke sebuah supermarket yg katenye barang2 kat sana murah2....hmm...memang betol2 murah kalo nk compare ngan tempat lain...mando angkat kasut spasang n 1sweater....aku xbli pape pun...time diorang kat dlam tgh usha2 baju,kasut aku p lepak kat Ripley's Believe It or Not Museum...baru di buka katenye....cam best gak...




-dah nk magrib kitorang balik rumah
-bukak pose
-kitorang rehat kat rumah je malam tu...xkluar p mane2 pun...
-esok hari last kitorang kat London...kitorang plan nk p 1 tempat je lagi esok sebelum bertolak ke Stansted Airport....Madame Tussaud Museum... actually kitorang dah jumpa Madame Tussaud kat Amsterdam n Berlin sebelum ni tapi saje xnak masuk...orang cakap Madame Tussaud kat London ni lagi best n menarik drpd yg kat Amsterdam n Berlin tu...so esok kitorang kene pegi jugak Madame Tussaud ni...heh
-kitorang bli tiket masuk online je coz nak jimat masa drpd kene beratur nk bli tiket esok....actually utk sape2 cadang nk dtg Madame Tussaud n nak bli tiket online je, silelah bli awal at least 3hari sebelum nak peg....coz kalo nak bli last2 minit ,besenye waktu yg korang plan nak masuk tu nanti dah abes...contohnye cam kitorang nk pergi esok n nk masuk kul 9 coz kitorang nk kene ade kat Stansted Airport kul 3, tp ble cek2 kat website kul 9,10,11 am dah penuh...nak xnak kitorang terpaksa book yg kul 12 nye....esok kitorang terpaksa gamble la,kalo nasib baik leh masuk awal, kalo x burn je la tiket tu....
-harge tiket utk masuk Madame Tussaud London lebih kurang 22pound kalo xsilap....
Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses