day 14 - BERLIN

-lepas breakfast kitorang bertolak ke Berlin....Berlin main station(Hbf=Hauphtbanhof=main station) memang besar gile n bertingkat2 ...skali tgk dah macam epot pun ade....kalo nak compare ngan station kat Frankfurt,Munich,Hamburg,Hannover ...Berlin Hbf lagi besar, modern n smart....yg len sume cam classic je...tapi ok je....xde la buruk mcam Milan....har3...
-bile da besar sgt ni susah jgk...pening kitorang di buatnye nk mencari S-Bahn n U-Bahn...
-last2 jalan kaki je la....
-antara tempat2 yg kitorang lawat ialah

Berlin Hbf





-kami dihiburkan dgn persembahan 2org gadis yg nak tiru gaya ala2 Elvis Presly ketika sedang menjamu selera di sebuah restoran....tp suara diorang ok la....no bad...
-lpas magrib kitorang peg Kufrustendam....lepak2 kat sana...

-dah penat jalan, kitorang ke epot Berlin atau dalam bahasa German Flughafen Berlin-Schonefeld
- airport dalam bahasa German = Flughafen
- kitorang bermalam kat sana...nyenyak gile tdo malam tu

on da way nak p epot aku prasan 1 benda... ape significantnye gamba ni?sape leh jawab?kitorang bermalam kat sana
Labels: , | edit post
Rate : 
0 Responses