day 9 - ROME

-bermulalah pengembaraan kami di Rome....seperti di Milan,Florence,Pisa cuaca di Rome juga sangat panas...so kami perlu lebih bersabar n kuatkan hati....stesen Metro pulak amat tak strategik...tourist attractions agak jauh dr stesen Metro...ini sedikit sebanyak menyukarkan perjalanan kami
-tempat 1st kitorang lawat adalah Colloseum....actually terdapat beratus2 monumen/tinggalan sejarah kat Rome ni...bukak balik buku teks sjarah dunia...bace...har3
-xsah rasenye kalo dah sampai Rome kalo xpergi Colloseum kan....
-pastu kitorang p Pantheon...
-then Trevi Fountain...Theatre....Vatican City
-dan bnyak lagi...tgk gambar kat bwah ni...

colosseum



theatre





pantheon

inside pantheon

trevi fountain

around trevi fountain

vatican city



-sebelah malamnya pula,kami berehat di waiting room dalam train station....ingatkan open 24hrs tp x....tp nasib baik ramai je tourists yg cam kitorang....so guard kat situ bg kitorang sume tdo kat luar waiting room tu sampai la subuh....pagi tu kami breakfast n bersiap2 utk bertolak ke Venice....
Labels: , | edit post
Rate : 
3 Responses
  1. uShop Says:

    salam bro!
    Aku kat Rome aritu tido satu mala kat stesen ketepi. waiting room x bukak 24H tapi backpackers dibenarkan bentang sleeping bag kat platform1. nasib ramai je org xD



  2. eameza Says:

    kitorang tdo kat platform 1 la malam tu